Šuker: Sami cemo izici iz krize

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sabor je u srijedu nastavio raspravu o prijedlogu proracuna za 2011. godinu tijekom koje je ministar financija Ivan Šuker rekao da ce Hrvatska u iducoj godini krenuti u ozbiljnu reformu mirovinskog sustava cime ce doci do dodatnog rasterecenja gospodarstva.

- Hrvatska je jedina država koja ce izaci iz krize bez icije pomoci, porucio je Šuker. Goran Maric (HDZ) predložio je diferenciranu stopu poreza na dobit, te da nitko ne može isplacivati akontaciju dobiti ako nije podmirio obveze.

"Bolje je da place u javnim poduzecima danas padnu pet posto, nego da sutra budu smanjene za 15 posto", naglasio je IDS-ov Damir Kajin.

Tanja Vrbat iz SDP-a osvrnula se na proracunske stavke Hrvatskih cesta, koje ce za nabavu novih vozila potrošiti dvostruko više novca nego lani.

"Smanjuje se ukupan iznos za obnovu i izgradnju državnih cesta za gotovo 120 milijuna kuna, a znamo da su državne ceste u najgorem stanju u Istarskoj županiji. Kroz njih se u Hrvatsku slijeva jedna trecina turista koji posjecuju Jadran", rekla je Vrbat.


Podijeli: Facebook Twiter