Šuker s čartera za Island "skinuo" HRT-ovu ekipu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je dosad to bilo uobičajeno, pa tako i ovaj put planirano, novinarska ekipa HRT-a nije put Reykjavika, na sraz kockastih i kolega im s Islanda, otputovala u čarteru s igračima i stručnim timom reprezentacije, već su na brzinu moralo loviti alternativne letove okolnim putovima.

U avion im, kako neslužbeno saznajemo, nije dao ni manje ni više nego predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, a za sve je kriva "Offside zamka"«, dokumentarni film u kojem je redatelj Mario Kovač progovorio o aferama, lažiranjima, dugovima i svemu ostalom što, na žalost, ide uz hrvatski nogomet.

Neslužbena kronologija kaže da su problemi i povišeni tonovi na relaciji HNS – HRT počeli već u utorak popodne. Šukeru se, navodno, nije nimalo svidjela ideja da se u večernjem terminu, tek koji dan prije islandske bitke, na Prvom programu HTV-a emitira film koji kritički progovara o hrvatskom nogometu.

Kreću razgovori, Šuker navodno pita mora li film u emitiranje baš sada, a ne za recimo dva tjedna, sumnja se i na namjerno narušavanje atmosfere, ne popravlja ništa činjenica da o dokumentarcima i terminu njihova emitiranja skrbi HRT-ov Odjel dokumentarnog programa.

Rješenje se bezuspješno tražilo, navodno je bilo i pokušaja da se isposluje emitiranje nekog drugog dokumentarca, da bi u konačnici, prema našim saznanjima, Šuker poručio - ili mičete film s programa, ili nećete u čarter!

Film je u utorak navečer emitiran kako je i planirano. Ekipa HRT-a čartera nije vidjela. Pritom je navodno iz HNS-a poručeno HRT-u da više neće imati povlašteni položaj, već će se sve televizijske kuće tretirati jednako. Znači li to samo da će i ubuduće HRT-ove ekipe letjeti same po svijetu, ili je na kušnji sva susretljivost što ju je HNS do sada pokazivao naspram HRT-a, ostaje vidjeti. (S. PAVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter