Šuker: Nije spominjana uskrata naknada učiteljima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker ocijenio je kako će Hrvatski sabor idućih dana donositi "akte koji su lažni", tumačeći da ministar obrazovanja Željko Jovanović kod rebalansa ovogodišnjega i proračuna za iduću godinu "ni riječju nije spomenuo da će profesorima uskratiti prijevoz, božićnice i regres".

Šuker je to rekao u današnjoj saborskoj raspravi o Vladinu prijedlogu da se trošarina po litri goriva, koja je do sada išla za izgradnju i održavanje autocesta, dijelom preusmjeri Hrvatskim autocestama i HŽ Infrastrukturi. Vlada je, naime, proračun za 2014., u kojem su te stavke već preraspodijeljene, Hrvatskom saboru poslala prije nego zakone koji to formalno osiguravaju.

HDZ-ov zastupnik Šuker je to 'iskoristio' da upozori kako u raspravi o rebalansu nitko nije spomenuo da će se učiteljima i profesorima uskratiti naknade. Stoga je zaključio kako će Sabor krajem tjedna, kada se očekuje glasovanje o rebalansu ovogodišnjeg i proračuna za 2014., zapravo glasovati o lažnim aktima. Na Šukerovo izlaganje nisu reagirali ni oporbeni ni zastupnici vladajuće koalicije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter