Šuker: Nema sukoba u Izvršnom odboru HNS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u subotu je demantirao da postoje sukobi u Izvršnom odboru HNS-a, rekavši kako se odluka o smjeni Igora Štimca i postavljanju Nike Kovača na izborničkom mjesto donijela jednoglasno i u vrlo kratkom roku.

"Škotska je reprezentacija koja nas može pobijediti, ali ne u dvije utakmice. To je bila kap koja je prelila čašu. U 5.00 sati sam rekao kako Štimac više neće biti izbornik, a 30 minuta kasnije dobili smo njegovu zamjenu" izjavio je Šuker u Prelogu na obilježavanju 100 godina igranja nogometa u tom međimurskom gradu.

On je kazao kako je prvi dio kvalifikacija bio odličan, "imali smo bodove i imali smo atmosferu, ali u drugom dijelu sve se okrenulo".

Komentirajući najave Štimca kako će se uskoro obratiti medijima, Šuker je rekao kako živimo u demokratskoj zemlji u kojoj svatko može reći što želi, istaknuvši kako je Savez svoje rekao. "Teško je govoriti o bivšem suigraču iz vatrenih, ali rezultati su rekli svoje", naglasio je Šuker.

Dodao je kako su svi prezadovoljni izborom Nike Kovača koji ima stopostotnu podršku i od HNS-a, ali i od nacije.

O mogućim protivnicima u dodatnim kvalifikacijama za SP 2014., rekao je kako bi volio izbjeći Francusku i Švedsku jer su to reprezentacije velikog rejtinga, dok priželjkuje Island. Smatra kako ni Rumunjska ne bi bila loša varijanta. O eventualnom ispadanju ne razmišlja, te je uvjeren kako će nacionalna vrsta izboriti SP u Brazilu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter