Šuker: Nema rata između HNS-a i ministra Jovanovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nema nikakvog rata između HNS-a i ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, a Fifa i Uefa su sve rekle kad je u pitanju odnos između Saveza i resornog ministarstva, i za mene je to zakon, izjavio je danas predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

"Respektiramo svačije mišljenje, ali sada želimo gledati u budućnost, želimo boljitak u nogometu, da ne tražimo samo krivce. Volio bih vidjeti kakvo je stanje u drugim savezima, volio bih vidjeti na sto slučajeva kako se ponašala Sportska inspekcija, a na samo na slučaju Lokomotive, Dinama i HNS. Zar smo mi najlošiji?

Mi smo napravili što je tražila Sportska inspekcija, ali ne želimo tolika miješanja, jer ona prave razdor prema jednoj strani. Razmišljali smo i nekim jačim stvarima, ali ne želimo se zamjeriti politici. Fifa i Uefa su svoje rekli, i za mene je to zakon", kazao je Šuker na novinarske upite o odnosima između HNS-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Naime, HNS je jučer izvijestio javnost o pismu Fife i Uefe u kojem se od hrvatske Vlade traži da prestane neumjesno uplitanje u interne procese Hrvatskog nogometnog saveza.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na to je odgovorilo da nikada nije bilo uplitanja Vlade u hrvatski nogomet, te da HNS mora prestati lažno optuživati Vladu i da mora prestati neumjesno prozivanje hrvatske Vlade od birokrata iz HNS-a, Fife i Uefe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter