Šuker najavio smjenu Vojkovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar financija i predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja Ivan Šuker najavio je pri gostovanju na Radiju 101 smjenu Hrvoja Vojkovica s mjesta predsjednika te Damira Mihanovica s mjesta clana Uprave spomenutog javnog poduzeca. Njihove smjene vise u zraku vec nekoliko tjedana.

Prvi je u nemilost politike pao kad se sukobio s predsjednikom svoje stranke Darinkom Kosorom, a drugi kad je prekršio zavjet šutnje i uputio javnost u tajne poslovanja javnih poduzeca pod paskom bivšeg premijera Ive Sanadera. Radi se, dakako, o Mihanovicevom javnom svjedocenju o sastancima na kojima su bivši premijer i njegov blizak prijatelj Mladen Barišic navodno preporucivali direktorima javnih poduzeca s kojom ce kucom za odnose s javnošcu poslovati.

"Zbog svega što se dogada u Croatia osiguranju neophodne su sankcije protiv Vojkovica i Mihanovica, ustvrdio je pri radijskom gostovanju Šuker ne pojašnjavajuci pritom što se dogada, odnosno koji su Vojkovicevi i Mihanovicevi postupci bili presudni da se Vlada i Nadzorni odbor tvrtke odreknu njihovih usluga.

Na dnevnom redu Nadzornog odbora tvrtke u cetvrtak ce se naci izvješce o poslovanju Croatia osiguranja u prošloj godini te plan poslovanja za tekucu godinu, ali nije poznato hoce li se na istoj sjednici odlucivati i o sudbini celnih ljudi CO-a.


Podijeli: Facebook Twiter