Šuker: Mandžukiću jedna utakmica kazne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker otkrio je da će napadač "vatrenih" Mario Mandžukić za crveni karton protiv Islanda dobiti jednu utakmicu kazne.

"Fifa je pokrenula disciplinski postupak i Mandžukić će dobiti jednu utakmicu kazne", istaknuo je Šuker. Predsjednik HNS-a osvrnuo se i na pitanje premija igračima za plasman na SP 2014.

"Novac koji HNS dobije od Fife podijelit ćemo u omjeru 60 posto savezu, a 40 posto igračima. Od novca za reprezentaciju 80 posto ide igračima, a 20 posto stožeru. S obzirom da smo u ovim kvalifikacijama imali dva izbornika i dva stožera, moramo još vidjeti kako ćemo podijeliti novac. Petsto tisuća eura smo već isplatili igračima, a isto toliko ćemo isplatiti i za Island", kazao je Šuker.

Predsjednik HNS-a smatra da je plasman na SP iznimno važan za savez, navijače, ali i hrvatsku ekonomiju. Šuker je otkrio da ne bi volio u skupini igrati protiv Bosne i Hercegovine te da bi volio da hrvatska vrsta na SP-u igra na jugu Brazila, zbog bolje klime.

Veli i da se "vatrenima" nude brojne reprezentacije za "sparing", poput Nizozemske, Meksika, Japana, Švicarske, Kanade... Priznao je da mu je najteži trenutak u ovim kvalifikacijama bio uzvratni ogled protiv Islanda.

"Znao sam da smo bolji, bili smo favoriti. No, ipak... Premda ne pijem alkohol, uoči utakmice sam za 'hrabrost' popio čašicu tekile." Šuker je najavio i da će HNS iduće godine krenuti u realizaciju projekta trening centra. Nada se da će Hrvatska dobiti i "civilizirani stadion", da se ne bi dogodilo da domaće utakmice igra u Ljubljani, Budimpešti, Ateni...

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak predstavio je novu internetsku stranicu HNS-a. "Dobili smo novi vizualni identitet. Stranicu smo učinili preglednijom, jednostavnijom, ali i vizualno atraktivnijom", kazao je Pacak i dodao da HNS među prvim Uefinim članicama ima "responsive site", što znači da je prilagodljiv različitim platformama i uređajima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter