Šuker: Ljut sam na splitskog gradonačelnika Baldasara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker za današnjeg je boravka u Splitu izjavio kako je vrlo ljut na splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara zbog njegovih izjava kako će mimo HNS-a kandidrati taj grad za domaćinstvo Europskog prvenstva 2020. godine koje će se održati u više zemalja.


"Ljut sam na gospodina Baldasara koji je rekao da će izbjeći HNS i da će prijaviti Split za domaćina Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine. Hvala svima koji potpiruju vatru između 'sjevera' i 'juga'. Igrao sam nogomet u mnogim zemljama, ali nigdje nije ovako teško raditi", istaknuo je Šuker odgovarajući na novinarska pitanja nakon sastanka sa županom splitsko-dalmatinskim Zlatkom Ževrnjom.

Na upit zašto se danas nije sastao i s gradonačelnikom Baldasarom, Šuker je odgovorio kako je došao na poziv Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije sudjelovati u radu skuštine tog saveza te "ne želi igrati politički ping pong".

Šuker je podsjetio kako je on ranije izjavljivao da se Zagreb treba kandidrati za domaćinstvo EURA 2020, ali kako to ne znači da ima nešto protiv Splita.

"Bio bih najsretniji kad bi svi naši stadioni zadovoljavali uvjete, ali to ovdje nije slučaj. Mogu li hrvatska država, vlada, premijer i županije osigurati stotine milijuna eura kako bi napravili stadion sa 55.000 mjesta? Možemo li to? Ne možemo. Zato nemojte meni prebacivati političke igre", prokomentirao je Šuker.

Šuker je još istaknuo kako mu je teško govoriti o uvredama na relaciji Split-Zagreb, to jest "sjever-jug", te da treba prestati sa tim stvarima. Pritom je pozvao da iz Splita deset novinara dođe kod njega u Zagreb te će im pokazati što EU, UEFA i FIFA traže u vezi stadiona.

Šuker je također najavio kako će hrvatska reprezentacija u kvalifikacijama za EURO 2016. jednu ili dvije utakmice igrati Splitu. Na pitanje hoće li među tim utakmicama biti ona protiv Italije koja je na programu u lipnju 2015. i hoće li se on zauzeti za to, Šuker je diplomatski rekao da je to najatraktivnija kvalifikacijska utakmica.

"Nadam se da će ta utakmica biti u Splitu i zbog turističke sezone, ali konačnu odluku će donijeti Izvršni odbor HNS-a i ne mogu vam trenutačno reći hoće li biti u Splitu", kazao je Šuker.

On je više puta rekao kako će hrvatska nogometna reprezentacija i ubuduće svoje utakmice igrati diljem Hrvatske, te je pri tom spomenuo četiri grada: Zagreb, Split, Rijeku i Osijek. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter