Šuker: Hrvatska podnijela zahtjev za domaćinstvo Eura

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker potvrdio je u Dubrovniku da se Hrvatska prijavila za domaćinstvo Eura 2020. godine, objavio je HNS na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Predsjednik HNS-a iskoristio je večeru koju je za goste TEP Strateškog sastanka na kojem su sudjelovali predsjednici i glavni tajnici svih europskih nogometnih saveza organizirao HNS kako bi potvrdio sudjelovanje Hrvatske u utrci za domaćinstvo EURA 2020.

"Mišljenja smo da je ideja o 13 gradova-domaćina Eura 2020. fantastična prilika manjim zemljama da iskuse tako veliki sportski događaj. Ne sumnjamo da će taj turnir biti veliki uspjeh. Iskoristio bih ovu priliku da potvrdim da je Hrvatska također u zadanom roku ispunila prijavu za domaćinstvo Eura 2020.

Učinit ćemo sve u svojoj moći da bismo pokazali u svojoj kandidaturi da bi Hrvatska u svakom pogledu bila spremna ugostiti takav događaj. Nadamo se podršci UEFA-e, Europske komisije i hrvatske Vlade u ostvarenju našeg sna o izgradnji nacionalnog stadiona kakav zaslužuje top 10 reprezentacija svijeta", izjavio je Šuker.

Na sjednici Izvršnog odbora UEFA-e koji će se održati tijekom četvrtka i petka u Dubrovniku bit će potvrđeni svi savezi koji su se prijavili za domaćinstvo Eura, nakon čega slijedi proces izrade kandidatura koje se UEFA-i trebaju predati u travnju 2014. godine.

U listopadu će UEFA organizirati radionicu na kojoj će prijavljenim savezima uručiti dokumentaciju s uvjetima koje trebaju ispuniti država, grad, stadion i savez u svojoj kandidaturi.

U tom razdoblju čelnici HNS-a nastavit će razgovarati s nadležnim institucijama, neophodnim partnerima u planiranju kandidature za takav događaj. Ovisno o realnim financijskim i infrastrukturnim mogućnostima, HNS će s ekspertima Vlade Republike Hrvatske donijeti konačnu odluku o kandidaturi za domaćinstvo Eura 2020.

Za Euro 2020. bit će odabrano 13 gradova-domaćina, uključujući grad koji će ugostiti oba polufinala i finale. Izvršni odbor UEFA-e donijet će konačnu odluku o gradovima-domaćinima tijekom rujna 2014. godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter