Šuker: Hrvatska i Srbija će igrati džentlmenski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker ocijenio je da će predstojeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2014. godine Srbija i Hrvatska odigrati džentlmenski, objavio je beogradski Blic.

"Kad srpska reprezentacija u ožujku dođe u Zagreb, a mi u rujnu u Beograd, ne sumnjam da će sve to biti na nivou i džentlmenski, rekao je Šuker u razgovoru s novinarkom Blica. On je istaknuo da dobro surađuje s kolegama iz nogometnih saveza u regiji.

"Moram naglasiti da imam dobru suradnju sa predsjednikom Nogometnog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem kao i sa Dejanom Savićevićem, predsjednikom Nogometnog saveza Crne Gore, rekao je Šuker i priznao da je u vrijeme stare Jugoslavije bilo teže igrati.

"Proveli smo lijepu mladost u tom vremenu. Kad bih imao čarobni štapić volio bih izbrisati rat i brojne žrtve koje je on odnio. Jedno je jasno na svim prostorima - svaka obitelj se bori za bolji i kvalitetniji život, istaknuo je Šuker, objasnivši da kod njega nema okolišanja i da voli skresati sve u lice. "S obzirom na to da sam sad predsjednik HNS, funkcija mi nalaže da moram razmisliti malko duže, dodao je Šuker. Istaknuo je da nogometni savezi u regiji imaju mnoge zajedničke probleme.

"Radimo na tome da se broj prvoligaških momčadi smanji, tako da ove godine u Hrvatskoj ima 12 momčadi, a naredne će ih biti 10, najavio je Šuker.

Kao primarni cilj nogometne reprezentacije Hrvatske Šuker je istaknuo odlazak na svjetsko i europsko prvenstvo, i stvaranje nacionalnog nogometnog kampa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter