Suha kosa je krhka...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Suha kosa je krhka, dehidrirana, lomljiva, sklona pucanju, bez prirodnog sjaja i zbog nedovoljne sekrecije loja, nema dovoljno masnoce. Neki imaju od rodenja suhu kosu, dok vecini s vremenom zbog loših tretmana i utjecaja vanjskih faktora kosa postaje suha i bez sjaja.

Precesto pranje kose, precesto cešljanje, agresivni šamponi, pretjerano feniranje, izlaganje suncu, vjetru, korištenje nekvalitetnih boja i kemikalija dodatno ce isušiti kosu.

Preporucujem vam ako imate suhu kosu da je perete jednom tjedno i to s posebnom vrstom šampona koji ima pH vrijednost 4,5 i 6,7. Nikako ne koristite šampone za djecu jer imaju previsoki pH.

Takoder obratite pažnju na njegu vlasišta, jer ako vam je i vlasište suho, ljuštit ce se površinski sloj i pojavit ce se suha perut. Nježno perite kosu da ne biste iritirali vlasište. Obavezno nanesite regenerator na kosu.

Ukoliko osjetite da ni to nije dovoljna njega vašoj kosi, nanesite masku, na glavu stavite PVC kapu i malo zagrijete fenom da maska bolje upije. Držite to na glavi najmanje 15 min i isperite. Maska ce nahraniti i hidratizirati suhu kosu i izgledat ce sjajnija i zdravija.

Nemojte nanositi nikakve pjene, gel i lak jer takvom tipu kose ne odgovaraju ti preparati. Silikonska ulja i serumi najbolji i najpotrebniji su preparati za suhu kosu.


Podijeli: Facebook Twiter