Sugestivno štivo i fotografije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojna je publika prisustvovala otvorenju izložbe fotografija i duplerica novinara i kolumniste Glasa Istre Elija Velana, a koje se odnose na njegova putovanja jedrilicom prošle i pretprošle godine.

Velan, osim što je novinar i publicist, pasionirani je moreplovac, što je vrlo sugestivno zabilježio u reportažama koje krase zidove galerije Cvajner, prepoznatljive gradske kulturne destinacije.

"Neobican je doživljaj otvoriti takvu izložbu, nje ne bi bilo da Velan nije tako strastveno predan svome poslu, njega krasi znanje i objektivnost, i to na jedan vrlo harmonican nacin. To je sretna kohabitacija sugestivnog štiva i fotografije, on je tu unio tajne more, to je svojevrsna putopisna trilogija. U svojim je izloženim uratcima prikazao savršenu caroliju tršcanske bure i pojavnost hraniteljice brojnih obitelji, sardelu, kao i poetsku pricu o djeci", rekla je povjesnicarka umjetnosti Gorka Ostojic Cvajner.



Dražen Dobrila, otvarajuci izložbu, napomenuo je da je po njegovom subjektivnom mišljenju Elio Velan najbolji kolumnist lista, te osvrnuo se i na stranicu Alpe Adria koju Velan piše i ureduje.

Velan je pak istaknuo svoje zadovoljstvo time što je izložba prikazala ne samo njegova putovanja, vec i kako nastaje novina, sjajan graficki dizajn i prijelom, te kolektivni rad jednoga lista.


Podijeli: Facebook Twiter