Sufinanciranje letova u Zračnoj luci Pula

David Doblanović (arhiva)
David Doblanović (arhiva)

- Top tema današnje sjednice TZ-a Istarske županije, bio je nastavak suradnje s HTZ-om, odnosno sufinanciranja avioprometa. Zračna luka Pula oborila je sve rekorde, i u tom se pravcu nastavlja dalje i s namjerom da se u 2018. godini, u kojoj smo već operativno, ponove rekordni rezultati, odnosno dođemo do našeg cilja - 700 tisuća putnika, izjavio je u svojoj kraćoj izjavi predsjednik TZ-a Istarske županije Valter Flego, netom nakon održane sjednice Turističkog vijeća TZ-a Istarske županije, u hotelu Lone iza zatvorenih vrata. U više je navrata spominjana riječ dobra suradnja TZ-a Istarske županije i HTZ-a, a koja bi prema riječima sugovornika trebala biti pojačana novim potporama i kandidaturama za potpore Županije istarske, glede novih i atraktivnih projekata.

Odlična sezona

Po riječima direktora Hrvatske turističke zajednice Kristijana Staničića, domaće zračne luke, tako i pulska (s najvećim rastom od 33 posto u odnosu na lani i s brojem od 550 tisuća putnika) imale su odličnu sezonu koja se treba nastaviti i u idućim godinama, ali i uz pojačan naglasak na predsezonu i posezonu.

- U okviru svojih mogućnosti, ali i uz potporu i partnerstvo Istarske županije, kao perjanice turizma i najuspješnijeg destinacijskog managmenta, naglasak će biti na letovima u pred i posezoni, rekao je direktor HTZ-a Staničić.

Na pitanje o kojim se novim letovima i iz koji zemalja radi i pregovara, prvi čovjek HTZ-a bio je suzdržaniji kazavši tek da se vrlo otvoreno razgovaralo o javnom pozivu koji je još uvijek u tijeku i o kojemu će više govora biti kroz mjesec dana kada će se imati konkretni podaci. Međutim, čulo se i kako je odrađen čitav niz sastanaka s predstavnicima aviokompanija iz kojih se, vrlo optimistično najavljuju povećani brojevi letova prema hrvatskim destinacijama.

Zimski letovi

- Predviđaju se i zimski letovi, kao i tzv. raniji letovi od konca ove do svibnja slijedeće godine, i to čarterima do luka Zadar i Split, rekao je Staničić. Na pitanje iz kojih bi zemalja putnici trebali sletjeti, odgovor je glasio Velike Britanije, Njemačke, Skandinavskih zemalja i Francuske.

Inače, dodajmo i da je Zračna luka Pula, do danas ostvarila dolazak 550 tisuća putnika i da se do konca godine očekuje i zavidna rekordna brojka od 600 tisuća. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter