Sudski vještak procijenio ulaganja u Girotondo

Girotondo bi uskoro mogao na natječaj (M. MIJOŠEK)
Girotondo bi uskoro mogao na natječaj (M. MIJOŠEK)

Kako su u Gradu Vodnjanu najavili, proteklog tjedna, nakon što su preuzeli još uvijek zatvoreni ugostiteljski objekt Girotondo uz rotor kod vodnjanskog Doma mladih, ovih je dana sudski vještak napravio procjenu ulaganja zakupca, tvrtke Girotondo, u prostor.

Objekt je, podsjetimo, lani u kolovozu zbog kršenja odredbi Zakona o porezu na dodanu vrijednost, Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima, zapečatila Porezna uprava, a zakupac je imao i nagomilane dugove prema Gradu.

- Dobili smo procjenu sudskog vještaka građevinske struke i napravili sporazum o priznavanju nužnih i korisnih ulaganja u prostor. Sporazum moraju prihvatiti obje strane, kad ga potpišu gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović i vlasnik Girotonda Lino Giacometti, iznos će biti javan i konačan, rekao je pročelnik vodnjanskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ezio Pinzan, ne želeći otkriti o kojem je iznosu riječ.

Naime, lani u kolovozu, nakon pečaćenja objekta, zakupac je dugovao Gradu 346 tisuća kuna, a zbog duga je Grad pokrenuo i postupak sudske ovrhe koji je nakon primopredaje prostora obustavljen. Kad je pristao vratiti gradski prostor, Giacometti je zatražio prebijanje ukupnog duga prema Gradu s iznosom ulaganja. Nakon završetka tog postupka, navodi Pinzan, prostor će biti spreman za javni natječaj i novog zakupca. Grad Vodnjan, dodao je, ima ključ prostora, a inventar zakupca je zasad ostao u nekadašnjem bistrou-pizzeriji.

Odgovor o dugovima i njihovom plaćanju zatražili smo od Porezne uprave koja je otpečatila prostor 19. siječnja. Tvrtka Girotondo je, prema podacima objavljenima na web stranici Porezne uprave 31. siječnja, ukupno dužna 747,2 tisuće kuna poreza. S tim iznosom je na 133. mjestu pravnih osoba - poreznih dužnika u Istarskoj županiji. (P. LUKEŽ)

CIJELI TEKT PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter