Sudnji dan odgoden za 5 mjeseci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kalifornijski propovjednik, koji je razocarao svoje sljedbenike pogrešnim prorocanstvom smaka svijeta prošle subote, revidirao je svoje predvidanje na 21. listopada, rekavši da se zabunio u racunici, piše BBC u subotu.

Harold Camping, americki pastor cije radio-propovijedi sluša milijunska publika, kaže da mu je u meduvremenu svanulo da ce "milosrdni i suosjecajni" Bog poštedjeti covjecanstvo još pet mjeseci i da Zemljani mogu na Apokalipsu sa sigurnošcu racunati tek 21. listopada ove godine.

Kazao je kako se osjeca grozno zbog svoje pogreške u predvidanju. Na pitanja novinara kazao je kako ne može dati financijske savjete onima koji su, pred ocekivanu kataklizmu, sav novac i imovinu potrošili vjerujuci da ce njihov zemaljski život završiti prošle subote.

Camping je predvidio da ce 21. svibnja istinski vjernici otici u raj, a da ce ostale uništiti razorni potres. Njegova sljedba potrošila je milijune dolara kako bi razglasila njegovo prorocanstvo, a neki od sljedbenika darovali su dio ili svu svoju imovinu ocekujuci Sudnji dan.

Camping je vec ranije promašio u pogadanju smaka svijeta koji je izvorno bio najavio za 1994. godinu.


Podijeli: Facebook Twiter