Sudjelovali plivači od 11 do 75 godina starosti

Pripreme za maraton (Igor MALJKOVIĆ)
Pripreme za maraton (Igor MALJKOVIĆ)

Ni oblaci ni kiša nisu mogli zaustaviti 18. rovinjski plivački maraton "Sveta Eufemija" koji se održao u subotu u akvatoriju Rovinja povodom dana grada Rovinja, a u organizaciji Plivačkog kluba Delfin.

Utrka je krenula u 11 sati, a natjecatelji su morali preplivati trasu dugu 5,6 kilometara od mola u turističkom kampu Villas Rubin do malog mola u gradskoj luci. Vremenski limit iznosio je dva i pol sata, a plivači su bili raspoređeni u čak sedam dobnih kategorija od mladih kadeta do starijih veterana, u ženskoj i muškoj konkurenciji. U apsolutnoj kategoriji u kojoj se natjecalo svih 69 sudionika pobijedio je trojac koji je stigao gotovo istodobno te zauzeo prva tri mjesta. Prvi je s vremenom 1:07:02 bio 27-godišnji Matteo Furlan iz talijanskog "Team Veneta", drugi s vremenom 1:07:03 njegov klupski kolega 19-godišnji Federico Del Pup, a treći 21-godišnji Andrea Crevatin iz riječkog KDP "Primorje" s vremenom 1:07:05. Najbrža žena bila je 24-godišnja Karla Šitić iz Kluba daljinskog plivanja Split s vremenom 1:09:56 koja je zauzela četvrto mjesto za samo jednu sekundu ispred 23-godišnjeg Ivana Kukolje iz Kluba daljinskog plivanja Poreč. Osim domaćih Rovinjaca ostali natjecatelji stigli su iz Poreča, Pule, Medulina, Buzeta, Raba, Rijeke, Zadra, Splita, Zagreba, Pirana, Ljubljane, Krškog, Venecije, Beograda i Sombora.

Prema propozicijama natjecatelji tijekom utrke ne smiju dotaknuti brod, kratiti stazu, te ne smiju imati kontakt s obalom i s drugim plivačima, a dozvoljena je upotreba naočala ili maska bez disalice. Najmlađi natjecatelj koji je isplivao maraton bila je Lana Punek rođena 2005. godine iz Kluba daljinskog plivanja Poreč, a najstariji natjecatelj 75-godišnji Longino Sošić isto iz Kluba daljinskog plivanja Poreč. Nakon što je natjecatelje autobusni prijevoz vratio u turistički kamp Villas Rubin organiziran je zajednički ručak i dodjela nagrada, diploma i prigodnih majici. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter