Sudionici Offsidea izbaceni iz nogometa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza odbila je žalbu bivšeg igraca Splita Predraga Šimica koji je odlukom Disciplinske komisije HNS-a suspendiran na šest mjeseci zbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli.

Šimic je nakon utakmice Prve HNL izmedu Splita i Cibalije odigrane 26. studenog prošle godine pao na dopinškoj kontroli. U njegovom uzorku pronadena je zabranjena supstanca - Carboxy-THC, glavni sekundarni metabolit THC-a koji se stvara u tijelu nakon pušenja kanabisa. Šimic se žalio, no njegova je žalba odbijena pa je šestomjesecna suspenzija sada pravomocna.

Komisije za žalbe je odbila i pritužbe Vinka Šake, Danijela Madarica i Maria Darmopila koji su zbog sudjelovanja u aferi Offside iskljuceni iz nogometne organizacije zbog prekršaja nagovaranja, podmicivanja, dogovaranja i lažiranja. Sve tri žalbe su odbijene i njihove kazne su potvrdene.

Uoci 20. kola Prve HNL Varaždin je i dalje po suspenzijom, a na ledu je ponovno i Karlovac. Karlovcanima je suspenzija bila odgodena do prvog ožujka, no ukoliko igracu Viktoru Špišicu do subote ne plate drugu ratu dugovanja nece moci igrati protiv Cibalije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter