Sudenje za prostituciju odgodeno, javnost iskljucena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudenje poznatom fizioterapeutu Nebojši Perunovicu (61), okrivljenom za organiziranje lanca elitne prostitucije, i svodnici Sari Sikiric (24) odgodeno je za pocetak rujna, a prihvacen je i prijedlog da se iz glavne rasprave iskljuci javnost.

Sudac zagrebackoga Opcinskog kaznenog suda Darijo Lokas odgodio je raspravu za 1. rujna na prijedlog odvjetnika Draška Šoca, branitelja prvookrivljenog Perunovica, koji je to tražio zbog prekratkog vremena za pripremu obrane i zbog lošega zdravstvenog stanja njegova klijenta.

Iz cijele glavne rasprave bit ce iskljucena javnost na prijedlog Jadranke Slokovic koja zastupa drugookrivljenu Saru Sikiric. Sudac je prihvatio taj prijedlog objasnivši da cinjenice koje ce se utvrdivati na sudu mogu štetiti ne samo okrivljenicima, nego i svjedocima.

Šoc je najavio da ce tražiti da se njegov klijent pusti iz pritvora i predložit ce da se u kaznenom postupku ispita 30-ak svjedoka iz javnog života medu kojima su, kazao je, poznati sportaši i ministri. Želi dokazati da u klub njegova klijenta nisu dolazile, kako je rekao, samo osobe koje se ovih dana spominju u medijima nego i ozbiljni i bolesni ljudi.

Po njegovim rijecima, tužiteljstvo ce predložiti da se u postupku ispita 27 svjedoka. Odvjetnica Slokovic rekla je da nece predložiti ni jednog svjedoka.

Protiv 23-godišnje M.T.K., koja je u optužnom prijedlogu navedena kao treceokrivljena, postupak ce se voditi odvojeno. Današnji pocetak sudenja za organiziranje lanca elitne prostitucije izazvao je iznimnu pozornost mnogih medija.


Podijeli: Facebook Twiter