Suđenje za pokušaj ubojstva kuhara u Vrsaru

Restoran Miramare (M. SARDELIN)
Restoran Miramare (M. SARDELIN)

Manuel Radovančev (40) iz Vrsara i dalje će na Županijski sud u Puli, gdje mu se sudi za pokušaj ubojstva Antona Trplana (57) 16. kolovoza prošle godine u restoranu Miramare u Vrsaru, dolaziti sa slobode. Naime, sudsko vijeće je odbilo kao neosnovan jučerašnji zahtjev Županijskog državnog odvjetništva da mu se odredi istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke. Na jučerašnjoj raspravi saslušano je troje svjedoka: medicinska sestra Maja Ćorluka zaposlena u porečkoj Hitnoj pomoći, liječnik David Baborski koji je došao na poziv u restoran zbog ozlijeđenog Trplana te sudski vještak Ilija Kučinar.

Medicinska sestra rekla je da im je ozlijeđeni Anton Trplan u kolima Hitne pomoći rekao da ga je nožem ubo sin vlasnice restorana Miramare, da su i ranije imali sukobe, da mu je udario jedan ili dva šamara, prijetio da će ga zaklati, da su uvjeti rada grozni. Ostala je kod iskaza danog u istrazi da joj je Trplan rekao i da će reći da se spotaknuo i pao na nož kojeg je u ruci držao sin vlasnice restorana.

U kasnijem propitivanju obrane o dinamici nastanka ozljede sudsko vijeće je zaključilo da se treba obaviti rekonstrukcija događaja u restoranu Miramare, ali ne prije nego li se ispita oštećeni Anton Trplan koji se zbog bolesti jučer nije odazvao raspravi. Suđenje se nastavlja danas. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter