Sudenje trojci za krvavi okršaj u Labinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog krvavog okršaja u Labinu 10. travnja prošle godine u utorak su na optuženicku klupu, pred vijece suca Županijskog suda u Puli Zdravka Garica, sjeli Labinjani Hrvoje Vukelic (30) zvan Vuki, Sejad Hušidic Sejo (32) te Puljanin Robin Horvatek (22).

Prema optužnici Državnog odvjetništva, tog je dana oko 17.40 sati u Ulici Matka Laginje 5 u Labinu Vukelic Horvateku zbog ranijeg verbalnog sukoba zaprijetio nožem stavivši mu ga pod vrat, a potom se udaljio. Nakon nekog vremena Horvatek i drugookrivljeni Hušidic krenuli su za Vukelicem te se s njime potukli. Pritom su Horvatek i Hušidic udarali Vukelica rukama i nogama po tijelu, dok je ovaj prema njima zamahivao nožem.

Hušidic i Horvatek pobjegli su prema kucnom broju 1 u Laginjinoj ulici tražeci orude za daljnji fizicki sukob i ondje ih je Vukelic sustigao. Tu je ponovno došlo do fizickog sukoba, u kojemu je Hušidic udarao Vukelica metalnom palicom, a Horvatek drvenom, dužine oko jedan metar. Vukelic je potom Horvateka jednom ubo nožem u prsa, a Hušidica cetiri puta na više mjesta. Obojica su zadobila vrlo teške ozljede, a životi su im spašeni pravovremenom lijecnickom intervencijom.

Hrvoje Vukelic takoder je u sukobu teško ozlijeden. Zadobio je ozljede glave, nosa, obje ruke, šake, leda, slabina, nagnjecen mu je bubreg, a podljeve je imao i na bedru te na oba koljena.

Trojica optuženika izjavila su da se ne osjecaju krivima. (M. KOŠTA)

Vukelic je brat ubijenog labinskog studenta
Labinjan Hrvoje Vukelic apsolvent je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Prije sedam godina njegovu je obitelj zadesila stravicna tragedija. Njegovog brata Antu, tada 22-godišnjeg studenta, u Zagrebu su 12. veljace 2005. u podstanarskom stanu u Ulici Crvenog križa brutalno ubili njegovi "prijatelji" iz Labina Dragan Jung i Massimo Kršulja. Jung je za to svirepo ubojstvo, koje je pocinio kao 23-godišnjak, osuden na 30 godina zatvora, a Kršulja, koji je tada imao 20 godina, osuden je na 15 godina.


Podijeli: Facebook Twiter