Suđenje Tanji Kovačić za milijunsku prijevaru

Tanja Kovačić (Arhiva)
Tanja Kovačić (Arhiva)

U nastavku suđenja u Pazinu bankarki i ulagačici Tanji Kovačić iz Višnjana, u odsutnosti, zbog lažnog prijavljivanja kaznenih djela iz travnja 2008. godine svjedočili su Branko Kovačić, Paolo Kovačić, Slavko Borojević i Adisa Rimac. Naime, na prethodnoj raspravi svjedočila je Brankova supruga Snježana o odnosu Tanje i Branka.

Podsjetimo, Tanja Kovačić je već godinu i pol dana nedostupna policiji te se na istarskim sudovima samo gomilaju predmeti protiv nje. Svojim je fantomskim ulaganjima u fondove, obećavanjem basnoslovnih zarada ulagačima, poslovima s dijamantima, raznim prijevarama u četiri godine namaknula višemilijunski iznos za koji očito nema namjere odgovarati.

Poduzetnik Branko Kovačić, kojega s Tanjom veže prezime, ali ne i krvno srodstvo, iznio je svoj iskaz, odnosno potvrdio je ono što je izjavljivao na sudu u Poreču, u istom predmetu, u kolovozu 2008. godine. Naime, tada je kazao da je Tanju na kućnoj adresi u Višnjanu posjetio u dva navrata nakon što je doznao da joj je njegova supruga Snježana dala 200 tisuća eura da ih uloži u investicijske fondove, što Tanja naravno nije učinila, već je novac zadržala za sebe.

U jednom od tih susreta Branko je Tanji u posjet došao sa sinom Paolom koji je snimao cijeli njihov razgovor. Tanja mu je tada obećala vratiti novac te je na poseban račun nakon nekog vremena položila Branku 17 tisuća eura, od ukupno 200 tisuća. Kada je Branko vidio da će vrlo teško doći do svog novca, slučaj je prijavio policiji.

Slavko Borojević iz Poreča, također poduzetnik, kazao je da je Tanju upoznao kroz suradnju u nogometnom klubu u Višnjanu gdje je pisala zapisnike, a potom i kao klijent Privredne banke. Ljubavnu i bilo kakvu drugu vezu s njom nazvao je notornom glupošću, pogotovo njezine navode u prijavi da ju je drogirao i silovao radi 7.000 eura. Tih sedam tisuća je Borojević posudio Tanji, za što mu je potpisala i potvrdu, no nikada mu ih nije vratila.

Tanja ga je nazivala i nudila mu ulaganja u nekakve privatne fondove, na što nije pristao, a neugodno iznenađenje je uslijedilo kada je s njegovog računa uzela 100 tisuća eura. Nakon što je otišao u banku provjeriti što je s njegovim novcem, u vrlo kratkom roku banka mu ga je vratila na račun. Smatra da je nakon odlaska iz Privredne banke Tanja nagrađena radnim mjestom u Hrvatskoj poštanskoj banci. (M. SARDELIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter