Suđenje Tanji Kovačić: Prevarila i istražitelja?

Za Tanjom Kovačić raspisana je tjeralica, ali je još na slobodi (arhiva)
Za Tanjom Kovačić raspisana je tjeralica, ali je još na slobodi (arhiva)

Na pazinskom Općinskom sudu počelo je suđenje u odsutnosti Tanji Kovačić iz Višnjana zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela iz travnja 2008.

Za njom je već više od godinu i pol raspisana tjeralica, no bez rezultata, a pored ovog Kovačić čeka još pet različitih postupaka zbog prijevare većeg broja ljudi za milijunske iznose. Današnjoj raspravi odazvala su se dva svjedoka dok je troje izostanak opravdalo zdravstvenim problemima.

Tanju Kovačić optužni prijedlog tereti da je 16. travnja 2008. godine neistinito izjavila djelatniku kriminalističke policije, dok je bila u pulskom zatvoru, da je Branko Kovačić (s kojim nije u srodstvu) u dva navrata dolazio u njezinu kuću u Višnjanu na adresi Istarska 37 i prijetio da će je ubiti. Također, izjavila je da je on od nje zatražio da potpiše ovjerene izjave za novčani dug od 200 tisuća eura, iako taj dug ne postoji. Protiv Branka Kovačića je podnijela kaznenu prijavu.

Istoga dana je istom istražitelju podnijela kaznenu prijavu protiv Slavka Borojevića optuživši ga da je protiv njezine volje, koristeći njezinu omamljenost, na nepoznatom mjestu u Poreču imao spolni odnos s njom. Također, rekla je da joj je Borojević istog dana predočio snimke tog seksualnog odnosa i zaprijetio da će, ako mu ne preda 50 tisuća kuna ili 7.000 eura, snimke staviti na internet.

Iskaz je sudu dala Snježana Kovačić iz Markovca, Brankova supruga, koja je kazala da je Kovačić zadnji put vidjela prije godinu dana, dakle nakon što je sud izdao tjeralicu za njom. Opisala je na koji je način sklapala poslove s Kovačić, kao i ulaganja u famozne fondove za koje je Kovačić obećavala 50 posto prinosa na uplaćeni iznos. Potvrdila je da je u više navrata Tanji Kovačić dala ukupno 200 tisuća eura te da je novac nosila u banku i uručivala ga Kovačić u ruke, a kazala je da za cijeli taj posao njen suprug Branko u početku nije ništa znao. Kada je vidjela da od Kovačić za predani novac nije dobila nikakvu potvrdu i shvatila nakon nekog vremena da nema "oplodnje" investicije, počela je tražiti povrat glavnice.

Kovačić je govorila da je već puno zaradila te da će uskoro uslijediti isplata, ali do toga nikada nije došlo. (piše M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter