Suđenje S. Vidoviću za provalu u Poreču

Sebastijan Vidović (M. SARDELIN)
Sebastijan Vidović (M. SARDELIN)

U nastavku suđenja Sebastijanu Vidoviću (36) iz Poreča zbog sumnje da je počinio tešku krađu u svibnju ove godine u Poreču, na pazinskom su Općinskom sudu saslušana dva svjedoka - Igor Vojinović i oštećenik Ecio Popović. Vidović je na suđenje s lisicama na rukama i nogama doveden iz pulskog pritvora u kojem boravi od sredine kolovoza. On je prije ulaska u zgradu suda negodovao pred pravosudnim policajcima zbog toga što je vezan "kao životinja".

Vojinović je svjedočio o tome da je Vidovića sreo u Rijeci onog dana kada je na Finidi u Poreču počinjena provala u obiteljsku kuću Popović. Za Vidovića je kazao da ga zna samo iz viđenja, da se s njime ne druži. Naime, Vojinović se dobro sjeća da je upravo tog dana sreo Vidovića jer je nakon što je pozvan na svjedočenje u slučaju pregledao elektroničku poštu prema kojoj proizlazi da je dan prije provale, 23. svibnja, bio u Zagrebu na poslovnom sastanku, a sljedećeg dana u Rijeci na razgovoru s poslovnim partnerom. Sjeća se da je u velikoj žurbi odlazio nakon sastanka zbog odlaska u Poreč, a Vidovića je sreo na parkiralištu na riječkoj rivi. Vojinović je zaključio da se susret dogodio između 10 i 10.30 sati zato jer je žurio na sastanak u Poreč u 12 sati.

Oštećeni Ecio Popović ispričao je sudu što je toga dana, kada mu je provaljeno u kuću, radio i gdje se kretao, a sudu je predao imovinskopravni zahtjev od 114 tisuća kuna. Kazao je da je izašao iz kuće u 9.10 sati, a da je nakon kave bio na radnom mjestu u 9.50 sati.

Dva sata nakon toga njegova je supruga otišla kući spremati ručak te mu je javila da je netko ispreturao kuću. Kada je u kuću po dojavi došla i policija utvrdili su da nedostaju zlatnina i Popovićev pištolj iz sefa za oružje ukupno vrijedni 122 tisuće kuna. Budući da mu je u međuvremenu osiguranje već isplatilo osam tisuća kuna, sudu je kao imovinskopravni zahtjev predao ostatak nedostajućeg iznosa. (Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter