Suđenje Radovančevu: Policijska postaja utočište?

Manuel Radovančev (S. BODLAJ IVAŠIĆ)
Manuel Radovančev (S. BODLAJ IVAŠIĆ)

Iako se očekivao, ipak se na jučerašnjem nastavku glavne rasprave na Županijskom sudu u Puli nije pojavio oštećeni Anton Trplan (57) iz Mrkopolja kojega je, po optužnici, nožem ubo u trbuh Manuel Radovančev (40) iz Vrsara u restoranu Miramare u Vrsaru 16. kolovoza prošle godine.

Trplanov opunomoćenik je predsjednici sudskog vijeća predao dokumentaciju o njegovom zdravstvenom stanju, ali je ona zatražila da se pribavi novija da bi se utvrdilo je li Trplan sposoban svjedočiti.

U nastavku rasprave svjedočilo je četvero ljudi: jedna od ondašnjih djelatnica restorana, policajac koji je ispitivao jednu od prijašnjih svjedokinja, policajac koji je sudjelovao u sačinjavanju fotoelaborata ozlijeđenog Trplana i kirurg Ivica Fedel, voditelj Odjela za abdominalnu kirurgiju u pulskoj Općoj bolnici.

Jelena Filić, pomoćna kuharica iz Bizovca, rekla je da kritične večeri nije bila u restoranu Miramare, već u restoranu Manuela s gazdaricom Ljiljanom Radovančev, majkom okrivljenog Manuela, gdje su radile.

"Dobile smo poziv da se kuhar ubo. Ja sam s Ljiljanom otišla u Miramare i tamo mi je Monika, konobarica, rekla da se kuhar nabo na nož. Ja od drugih nisam ništa čula o tom događaju", rekla je Filić. Dodala je da je tri sezone radila tamo i da je kuhar Trplan bio bezobrazan, vrijeđao je te nije voljela raditi s njim. Poslije kritičnog događaja našla si je drugi posao.

Policajac Samir Zulić bio je ispitan zbog iskaza svjedokinje Nikol Logarić iz Slavonskog Broda koja je na prethodnim ročištima rekla da je u policiji ispitivana pod pritiskom, odnosno da je pitanja koja su joj postavljali ona doživjela kao pritisak.

"Nikol je bila jako uplašena kada smo stigli u Miramare. Stalno nam je bježala na ulicu, bojala se da će joj se nešto desiti. Odveli smo je u postaju. Razgovarao sam s njom u svom uredu, o čemu sam napravio zabilješku. Nikakvog pritiska nije bilo. Bila je uplašena, nije se htjela tamo vratiti, a nije imala gdje prespavati pa smo joj ponudili da prespava kod nas.

Prespavala je u jednom od ureda. Poslije je više nisam vidio. Ne znam kako je sutradan otišla iz postaje, je li je netko od naših odvezao u Županijsko državno odvjetništvo u Puli", ispričao je policajac Samir Zulić. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter