Suđenje policajcu koji je pred djecom pucao u ženu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Optuženik Mario Slabinjac (40), koji se tereti da je prošle godine u zaustavljenom automobilu pred djecom ubio svoju ženu Blaženku (39) i njezina prijatelja Ivicu Hajdukovića (45), izjavio je danas na početku suđenja na sisačkom Županijskom sudu da se ne osjeća krivim.

Na Županijskome sudu u Sisku počela je glavna rasprava protiv Marija Slabinjca, koji je lani u automobilu kojem je prepriječio put ubio svoju ženu i njezina prijatelja, a troje djece u automobilu - dvije djevojčice i Hajdukovićeva maloljetnog sina - je poštedio. Slabinjca optužnica tereti za pet teških kaznenih djela: dva teška ubojstva, dva teška ubojstva u pokušaju i ubojstvo u pokušaju.

On je 11. lipnja prošle godine oko 21 sat na cesti između Velikog Krčeva i Graboštana u općini Majuru svojim automobilom zapriječio prolaz automobilu u kojem su bili Hajduković i njegov maloljetni sin te Blaženka i njezine dvije kćeri iz braka s Mariom. Iz prtljažnika je izvadio automatsku pušku i ispalio rafal prema Hajdukovićevu automobilu, pri čemu je pogodio njega i Blaženku, a troje je djece ostalo neozlijeđeno.

Kako je na današnjoj raspravi svjedočio maloljetni sin poginuloga, optuženi Slabinjac mu je naredio da uzme njegov automobil i djecu odveze kući. Istragom je utvrđeno da je Mario izvukao mrtvog Ivicu i u njega ispalio još jedan rafal.

Na početku glavne rasprave okrivljenik je izjavio da se ne osjeća krivim za djelo koje mu se stavlja na teret. Glavna se rasprava nastavlja ispitivanjem vještaka i drugih svjedoka.

Sukobi između Marija, bivšeg policajca, i Blaženke počeli su kad ga je ona ostavila i s djevojčicama otišla živjeti s Ivicom. Mario im je nekoliko puta prijetio, a zbog zlostavljanja djece bio je osuđen na godinu i pol zatvora. Ubojstvo je počinio uoči odlaska na odsluženje zatvorske kazne. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter