Suđenje Medaniću: Saslušanje za kriminalisticu

Šime Medanić (arhiva)
Šime Medanić (arhiva)

U nastavku suđenja Šimi Medaniću iz Vrsara na pulskom Županijskom sudu zbog teškog ubojstva iz koristoljublja određeno je saslušanje Nele Adjulović iz sektora Kriminaliteta PU istarske, za koju je svjedok Ivan Mavar rekao da ga je prisilila na iskaz.

Sud je također prihvatio prijedloge obrane i tužilaštva da se pribavi dokumentacija o svjedoku Romeu Dražoviću iz zadarskog zatvora te dokumentacija o boravku Medanića i Perice Majstorovića u kaznionici u Lepoglavi.

Na jučerašnjoj raspravi predsjednik sudskog vijeća Zdravko Garić pročitao je veći dio dokazne dokumentacije i nakon usvajanja prijedloga zakazao novu raspravu za početak rujna.

Podsjetimo, Medanića optužnica tereti da je iz koristoljublja naručio od Perice Majstorovića ubojstvo Nikole Grbića. Grbić je, po optužnici, ubijen 23. lipnja 2006. godine s četiri hica u šumi pokraj Muntića, a njegovo je tijelo pronašao jedan mještanin 27. lipnja.

Majstorović i Grbić su po narudžbi Šime Medanića ubili Medanićevu sestru Slavicu početkom 2006. godine u Zadru, za 80 tisuća eura. No, Majstorović taj iznos nije htio dijeliti i ubio je Grbića. Za ubojstvo Slavice Majstorović i Medanić su osuđeni svaki na 40 godina zatvora.

Sredinom lipnja 2010. godine, četiri godine nakon ubojstva Grbića, Majstorović se objesio u bjelovarskom zatvoru. Medanić je nakon četverodnevnog suđenja na Županijskom sudu u Puli vraćen u kaznionicu u Lepoglavi. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter