Suđenje Kirinu kreće ispočetka za mjesec dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Suđenje bivšem ministru unutarnjih poslova Ivici Kirinu koje je jučer prekinuto zbog formalnih razloga ponovno bi trebalo krenuti ispočetka za mjesec do mjesec i pol dana, doznaje se od njegove braniteljice.

Suđenje Kirinu zbog optužbe da je za oko 7,5 milijuna kuna oštetio MUP surađujući s marketinškom agencijom Fimi-media prekinuto je na samom početku jer je tijekom čitanja dokumentacije na zagrebačkom Županijskom sudu utvrđeno da je član sudskog vijeća Krešimir Devčić kao sudac istrage ranije izdao nalog za pretragu.

S obzirom na to da sudac ne može sudjelovati u glavnoj raspravi ako je u istom predmetu sudjelovao i kao sudac istrage, od predsjednika suda zatraženo je da ga razriješi dužnosti člana sudskog vijeća.

Nakon što sud razriješi Devčića te dužnosti bit će određen novi član vijeća nakon čega će suđenje krenuti ispočetka. Kirinova braniteljica Višnja Drenški Lasan očekuje da će se to dogoditi za mjesec do mjesec i pol dana.

Bivši ministar i aktualni gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu odbacio optužbe tužiteljstva koje ga tereti da je od 2006. do 2008. na traženje bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića poslovao s Fimi-medijom, znajući da se na taj način prikuplja novac za financiranje HDZ-a.

Kirin je jedan od čelnika državnih institucija i tvrtki čiji su postupci u najvećoj hrvatskoj korupcijskoj aferi izdvojeni od suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter