Suđenje dvojcu: Marihuanu trebao otkupiti Puljanin

Hyzri Bellani (Mateo SARDELIN)
Hyzri Bellani (Mateo SARDELIN)

Na pazinskom Općinskom sudu jučer je počelo suđenje slovenskom državljaninu Seadu Kolenoviću (35) iz Kranja i Hyzriju Bellaniju (44) kosovskom državljaninu s trajnim prebivalištem u Kranju zbog švercanja dva kilograma marihuane. Uhićeni su na graničnom prijelazu Požane početkom srpnja ove godine te im je određen pritvor. Prvookrivljeni Kolenović pušten je iz pulskog pritvora nakon što je platio jamčevinu od 250 tisuća kuna te je na suđenje došao sa slobode, a  Bellani je na suđenje doveden iz pritvora.

Prema optužnici dvojac je 5. srpnja ove godine oko 12 sati u automobilu fiat punto slovenskih oznaka, kojim je upravljao Kolenović, preko graničnog prijelaza Požane u Hrvatsku pokušao unijeti četiri paketa marihuane ukupne težine 2.056 grama. Paketi s drogom su bili sakriveni u prtljažnom djelu, u prostoru namijenjenom za rezervnu gumu. Drugookrivljeni Bellani drogu je namjeravao prodati u Puli osobi po imenu Igor za 5.000 eura, a Kulenović bi za prijevoz dobio 500 eura.

Optuženi Kolenović priznao je krivicu u cijelosti, dok je Bellani izjavio da se ne smatra krivim. Budući da je Kolenović priznao krivicu i pristao dati svoju obranu na početku dokaznog postupka preslušana je snimka njegovog iskaza pred državnim odvjetnikom. Naveo je da Bellanija poznaje već šest godina te da se s njim sreo neposredno prije događaja.

Za Igora je rekao da mu je prijatelj iz Pule s kojim se povremeno viđa u Sloveniji i Puli, da mu je poznato da bavi drogom, odnosno da je konzumira i prodaje. Sudu nije znao kazati gdje Igor živi niti njegovo prezime. Rekao je da su se nalazili kod kluba Uljanik. Izrazio je žaljenje što je počinio kazneno djelo, no naglasio je da je to napravio zbog novčanih problema. (Mateo SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter