Sudenje Cacicu odgodeno do daljnjeg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudenje prvom potpredsjedniku hrvatske Vlade Radimiru Cacicu za izazivanje prometne nesrece s dvoje poginulih u Madarskoj, koje se u madarskom gradu Kaposvaru trebalo nastaviti sljedeci tjedan odgodeno je do daljnjega, potvrdio je njegov odvjetnik Cedo Prodanovic.

U izjavi za Hinu odvjetnik Prodanovic je kratko rekao da ne zna zbog cega je odgodeno rocište zakazano za utorak, 17. travnja.

"Rocište je odgodeno na neodreden rok, ali ne znam zbog cega i kada ce biti nastavljeno", rekao je Prodanovic.

Mediji koji se pozivaju na Caciceva madarskog odvjetnika Zoltana Gala prenose da je sudenje odgodeno zbog neodgodivih obveza prvog potpredsjednika hrvatske Vlade Cacica.

Na odgodenom rocištu ocekivao se dovršetak postupka pa cak i izricanje presude, nakon što su se na zadnjoj raspravi 25. sijecnja u sudnici kapošvarskog Županijskog suda suocila dvojica prometnih vještaka koji su se sporili je li Cacic u vrijeme prometne nesrece vozio prebrzo i neprilagodeno uvjetima na cesti.

U izjavi nakon sudenja Cacic je tada na novinarsko pitanje ponovio da ce se povuci iz politike bude li osuden na bezuvjetnu kaznu.

Radimir Cacic je u sijecnju 2010. na autocesti Nagykanisza - Budimpešta svojim chryslerom 300C naletio na škodu fabiju koju je vozila Katalin Liptak. Od posljedica nesrece smrtno su stradali njezina 81-godišnja majka Imrene Antal i 60-godišnji suprug Gyorgy Liptak. Nesrecu je u škodi preživjela i Zoltanne Hitter.

U svojoj obrani Cacic je kazao da nije vozio prebrzo, ali da je neposredno prije udara na cesti uletio u oblak magle.

Cacic je pak izvijestio da je rocište u Madarskoj odgodeno jer je viša sudska instanca zatražila provjeru njegovog diplomatskog i službenog statusa.


Podijeli: Facebook Twiter