Sudenje Berlusconiju odmah odgodeno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudenje talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju optuženom za seks s maloljetnicom i zlouporabu vlasti zapocelo je u srijedu na sudu u Milanu, da bi samo nakon nekoliko minuta sudac odgodio proces za 31. svibnja.

U sudnici, gdje se okupilo preko stotinu novinara, nije se, medutim, pojavio ni šef talijanske vlade, ni njegovi odvjetnici Piero Longo i Niccola Ghedini, ali niti mlada Marokanka Karima El Mahroug, poznata kao "Ruby, kradljivica srca". Berlusconi je u pismu sudu objasnio da je "želio sudjelovati" na raspravi, ali da u Rimu ima "institucionalne obveze" koje su ga sprijecile da dode u Milano.



U tzv. aferi "Rubygate", 74-godišnjeg se Berlusconija tereti da je placao za seksualne usluge maloljetnici, a moguca kazne se krece u rasponu od šest mjeseci do tri godine zatvora. Druga tocka optužnice odnosi se na zlouporabu vlasti. Berlusconi je, kako tvrde tužitelji, intervenirao da se Ruby pusti iz zatvora nakon što ju je policija privela zbog krade. Za tu bi intervenciju Berlusconi mogao dobiti i 12 godina zatvora.

U istrazi se Berlusconi branio rijecima da je intervenirao kako bi izbjegao diplomatski skandal, jer je vjerovao da se radi o necakinji tadašnjeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka.


Podijeli: Facebook Twiter