Suđenje Berlusconiju obustavljeno do iza izbora


Sudski proces protiv bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija zbog optužbi za plaćanje seksualnih usluga maloljetnici uslijed njegovih obveza u kampanji bit će obustavljen do iza izbora, koji će se održati krajem veljače, odlučili su talijanski suci u ponedjeljak.

Sljedeće ročište u postupku bit će održano 4. ožujka, tjedan dana nakon izbora 24. i 25. veljače. Milanski suci prihvatili su argumente Berlusconijevog odvjetničkog tima da njegova politička kampanja predstavlja legitimnu prepreku za njegovo sudjelovanje u procesu.

Berlusconiju, 76-godišnjem medijskom magnatu i čelniku koalicije desnog centra protiv kojeg se vode i postupci za poreznu prijevaru i drugi, svi će sudski procesi biti odgođeni za ožujak.

Takozvani Bunga Bunga skandal, u kojem je Berlusconi optužen za plaćanje seksa s maloljetnom plesačicom u noćnim klubovima, jedan je od čimbenika koji su ubrzali njegov odlazak s mjesta premijera krajem 2011. godine na vrhuncu krize u eurozoni.

Berlusconi je za ove izbore poveo žestoku televizijsku kampanju koja mu je omogućila da poveća podršku u ispitivanjima javnog mišljenja. Njegov savez stranaka desnog centra, međutim, još zaostaje za Demokratskom strankom lijevog centra. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter