Sudenje Baldiju za pokušaj dizanja bankomata u zrak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pazinskom Opcinskom sudu pocelo je sudenje Danijelu Baldiju (24) iz Tara zbog pokušaja teške krade, odnosno pokušaja provale u bankomat Erste banke na Staru godinu 2012. godine u Ulici Mate Vlašica u Porecu. Baldi je na sudenje doveden iz pulskog pritvora u kojemu boravi od uhicenja pocetkom kolovoza ove godine. Sudu je izjavio da se ne osjeca krivim za djelo koje mu se stavlja na teret.

Obrana i tužilaštvo su gotovo dva sata iznosili dokazne prijedloge i medusobno se pobijali. Naime, obrana je zatražila pribavljanje zapisnika o privodenju i ispitivanju Danijela Baldija svaki put kada se u Istri dogodi neka provala u bankomat ili razbojstvo, i to od vremena kada je u travnju prošle godine izašao iz pritvora do sada. Osim za Istru, obrana je tražila i pribavljanje zapisnika s rijeckog podrucja buduci da su ga i tamo ispitivali zbog sumnje na provalu u jedan bankomat.

Odvjetništvo se takvom prijedlogu protivilo, a sud je ga je odbio. Takoder, obrana je tražila pozivanje na klupu za svjedoke Marina Zirduma, Kristijana Radovcica, Tonija Prodana i Diega Kosinožica u vezi s okolnostima da alat korišten za provalu u bankomate iz sijecnja i veljace 2011. godine nije nikada pronaden kod okrivljenika, a niti kod njih. (Napisao i snimio M. SARDELIN)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter