Sudar zatvorio državnu cestu, lakše ozlijeđen jedan od vozača

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna osoba lakše je ozlijeđena u prometnoj nesreći u nedjelju oko 23.30 sati na cesti Umag - Buje, kod mjesta Donji Picudo. Prema policijskom izvješću, nesreću je skrivio 45-godišnjak s područja Umaga, koji je upravljao automobilom Fiat pulske registracije. Ta dionica ceste je zbog očevida bila zatvorena za promet do 1 sat.

Vozač Fiata pripit

Do nesreće je došlo kada je vozač Fiata, koji se kretao državnom cestom iz smjera Umaga prema mjestu Juricani, na raskrižju za Donji Picudo započeo skretati u lijevo, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska. Naime, iz suprotnog smjera naišao je VW Golf pulskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnjak s područja Umaga, a koji je držao pravac kretanja. Uslijed siline udarca Golf se zarotirao na kolniku, a vozač je pritom lakše ozlijeđen.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je vozač Fiata bio pod utjecajem alkohola, "napuhao" je 1,33 promila, pa će mu, rado počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, biti izdan prekršajni nalog. Novčana kazna naplaćena je i 23-godišnjaku, koji nije koristio sigurnosni pojas.

Više od 600 prekršaja

Na istarskom poluotoku proteklog je vikenda u prometu kontrolirano 884 vozila i sudionika u prometu, a utvrđeno je da su počinili 612 prekršaja. Iz prometa je isključeno 28 vozača i pet vozila. Najviše je utvrđeno prekršaja nepropisne brzine (302), nepropisnog pretjecanja (53), nekorištenja sigurnosnog pojasa (41), vožnje pod utjecajem alkohola (24) i korištenja mobitela za vrijeme vožnje (23).

Prijavljeno je i 39 prometnih nesreća, i to devet nesreća s ozlijeđenim osobama i 30 nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je deset osoba, od kojih su dvije zadobile ozljede teže naravi, a osam ih je lakše ozlijeđeno. (M. SARDELIN)





Podijeli: Facebook Twiter