Sudar kod Baderne - vozačica u životnoj opasnosti


Dvije osobe su ozlijeđene u frontalnom sudaru kamiona i automobila na cesti Baderna - Vižinada danas nešto prije 10 sati. Vozačica Fiata, 25-godišnjakinja iz Višnjana je u prometnoj nesreći zadobila teške ozljede opasne po život, a vozač kamiona,34-godišnjak iz okolice Poreča prošao je s lakšim ozljedama ali je iz predostrožnosti zadržan na promatranju u pulskoj Općoj bolnici.

Nesreća se prema policijskom izviješću dogodila kada je 25-godišnja vozačica Fiata ulaskom u zavoj u smjeru Baderne izgubila nadzor nad vozilom zbog neprilagođene brzine i izletjela izvan kolnika. Prvo je fiatom udarila u smjerokazni stupić, a potom se vozilo zarotiralo natrag na kolnik i prešlo na lijevu kolničku traku gdje se frontalno sudarila s kamionom Mercedes koji je dolazio iz suprotnog smjera. Uslijed sudara 25-godišnjakinja je ispala iz vozila. Protiv vozačice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prometnog prekršaja.

Automobil je u nesreći totalno uništen dok je kamion razbijen s prednje strane te mu je vjetrobransko staklo iskočilo na kolnik. Pijesak koji je kamion prevozio rasuo se po kolniku i prednjem djelu kamiona. Uz policiju na mjesto nesreće izašli su i porečki vatrogasci.

Mještani koje smo zatekli na mjesto nesreće ocijenili su da su posljedice mogle biti o teže budući da je kolnik mokar i vlažan, a punto ima vrlo loše gume. Za vozača kamiona kažu da je učinio sve što je mogao da bi izbjegao sudar, no bezuspješno. Vide se tragovi kočenja kamiona ali to nije bilo dovoljno budući da se punto nekontrolirano kretao po kolniku gotovo pedesetak metara nakon zavoja. Službene informacije o nesreći očekujemo nakon policijskog očevida. (Izvijestio i snimio M. SARDELIN.)

 


Podijeli: Facebook Twiter