Sudar glisera i brodice, nestao mladic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Teška pomorska nesreca dogodila se u cetvrtak navecer oko 22.40 sati u uvali Preluk gdje su se sudarile ribarska drvena brodica na kojoj su bile cetiri osobe u dobi od 24 do 29 godina i gliser kojim je upravljao 35-godišnjak iz Matulja.

Nakon sudara jedna osoba s brodice pala je u more. Policija je izvijestila da je rijec o 28-godišnjaku s podrucja Dobrinja na Krku. Prema informacijama rijecke Službe traganja i spašavanja na moru, za njim se tragalo cijelu noc a u potragu su ukljucena plovila Postaje pomorske policije Rijeka i rijecke Lucke kapetanije.

U sudaru je ozlijeden i 28-godišnjak s podrucja Viškova koji je prevezen u KBC Rijeka. Nalazi se u Jedinici intenzivnog lijecenja zbog višestrukih ozljeda tijela, a dijagnostika je još u tijeku. No, pri svijesti je i stanje mu je relativno stabilno.

Gliser dug šest metara naletio je na neosvjetljenu drvenu brodicu dugu 4,5 metra i udario je u lijevi krmeni blok. Vlasnik glisera odmah je o nesreci dojavio Središnjici za traganje i spašavanje na moru.



U trenutku kad se dogodila nesreca, a o cemu se osvjedocila i naša novinarska ekipa, puhao je dosta jak vjetar i bila je izrazito smanjena vidljivost na moru. Zbog mraka se jedva moglo vidjeti tek nekih stotinjak metara od obale. Kako bi se koliko toliko povecala vidljivost barem uz obalni pojas, intervenirali su i vatrogasci s reflektorima, ali to nije previše pomagalo. (Š. BRNCIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter