Sudar dva motocikla i automobila na Ipsilonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreci koja se u nedjelju oko 21.20 sati dogodila na Istarskom Ipsilonu na potezu Višnjan - Nova Vas jedan je motociklist teže, a drugi je lakše ozlijeden.

Kako je izvijestila PU istarska nesreca se dogodila kada je 28-godišnjak iz Finide upravljao motociklom marke Yamaha pulskih registracijskih oznaka na djelu kolnika gdje su prometne trake odvojene bocnim zaprekama. Naime, motociklist se kretao desnom prometnom trakom za zaustavljanje vozila u nuždi.

Dolaskom na dio ceste gdje se kolnik sužuje betonskim branicima 28-godišnjak nije prilagodio brzinu te je prednjim dijelom motocikla udario u betonski branik uz desni rub kolnika. Nakon udarca mladic se odbio na betonski branik postavljen s lijeve strane ceste, nakon cega je pao na kolnik.

Iza njegovog motocikla kretala se još jedna Yamaha pulskih registracijskih oznaka kojom je upravljao 27-godišnjak iz Buja, a koji je takoder vozio neprilagodenom brzinom, te je u kocenju udario u betonski branik s desne strane ceste, a potom je pao na kolnik.

U istom smjeru iza dvije Yamahe naišao je automobil Zastava pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnjak iz Pule. Zbog neprilagodene brzine Zastava je udarila u Yamahu kojom je upravljao 27-godišnjak, a koja je ostala na kolniku nakon pada.

Nakon udarca u motocikl 47-godišnjak je izgubio nadzor nad Zastavom te je u zanošenju prešao na desni betonski branik, a potom se automobil prevrnuo bok, i tako klizao po kolniku.

U prometnoj nesreci teško je ozlijeden 28-godišnjak iz Finide, dok je 27-godišnjak, vozac druge Yamahe, zadobio lakše ozlijede. Protiv svih vozaca slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Za vrijeme trajanja policijskog ocevida, odnosno od 22.10 do 4.05 sati, dionica iz smjera Višnjana u smjeru Nove Vasi bila je zatvorena za sav promet. (S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter