Sud vratio Radulovica na posao u Vodovod

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcinski sud u Puli 19. srpnja donio je nepravomocnu presudu u korist Stanka Radulovica, koji je tužio Vodovod zbog nezakonitog otkaza. Novinare je o tome obavijestio dopredsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Rajko Kutlaca na  konferenciji za novinare.

Kako je pojasnio, Radulovic, tadašnji sindikalni povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera, otkaz je dobio ubrzo nakon dolaska Darka Višnjica na direktorsko mjesto u Vodovodu. Prema Višnjicevu pojašnjenju, Radulovic je otkaz dobio zbog neprofesionalnog ponašanja, odnosno odbijanja direktorovih naloga da izradi novu, sada vec aktualnu cijenu vode.

Tome se Radulovic protivio smatrajuci takav nacin izrade cijene nezakonitim, a za pravo mu je, po svemu sudeci naknadno dalo cak i državno Vijece za vodne usluge, koje je ocijenilo da cijena vode nije izradena u skladu s propisima.

- Sud je donio nepravomocnu odluku da je otkaz nezakonit zbog nepoštivanja zakonske procedure. Argumenti da Vodovod nije tražio suglasnost sindikata ni Radnickog vijeca bili su dostatni za ovakvu presudu, dok se o razlozima poslodavca uopce nije raspravljalo. Eventualna žalba ne odlaže odluku te bi se Radulovic trebao vratiti na posao, rekao je Rajko Kutlaca, dopredsjednik Sindikata Istre i Kvarnera.

Rekao je i da je SIK kazneno prijavio direktora Vodovoda Darka Višnjica zbog svjesnog ugrožavanja prava na rad sindikalnog povjerenika. Kako je od otkaza Radulovicu SIK izgubio podružnicu u Vodovodu, dopredsjednik SIK-a napominje da ce bivši sindikalni povjerenik povratkom na posao biti zašticen kao clan Radnickog vijeca u koji je izabran na izborima.

Kutlaca je istaknuo i da se cijela ova prica vodila kao kontinuirana kampanja protiv SIK-a. Dodao je da su odluka o otkazu sindikalnom povjereniku, kao i formiranje novih cijena vode koje je državno vijece negativno ocijenilo, ucinjene svjesno unatoc upozorenjima, pa se, smatra Kutlaca, jednako tako svjesno Vodovod dovodi do negativnog poslovanja.

- Iako je direktor rekao da ne razmišlja o otkazu, o tome bi trebali razmisliti oni koji su ga postavili na tu funkciju jer cini štetu gradanima Pule i gradskom poduzecu koje vodi. Grad, gradonacelnik ili Gradsko vijece trebali bi preispitati nacin rukovodenja Vodovodom, zakljucio je Kutlaca. (G. ROJNIC)

Višnjic: Poštovat cemo odluku suda
- Ne znam za odluku jer mi još ništa nismo dobili pa stoga niti ne mogu komentirati. Kada nam pristigne rješenje, kao što sam rekao i na sjednici Gradskog vijeca, poštovat cemo svaku odluku suda, rekao je Darko Višnjic, direktor Vodovoda.


Podijeli: Facebook Twiter