Sud presudio - naplata u Barbarigi je legalna!

Velik broj automobila parkiran je na zemljanim površinama oko naselja
Velik broj automobila parkiran je na zemljanim površinama oko naselja

Županijski sud u Puli u lipnju je donio tri pravomoćne presude da dužnici B.Parkinga d.o.o. moraju platiti dnevnu kartu i sve sudske troškove. Time je potvrđena legitimna naplata parkiranja u Barbarigi koju obavlja ta tvrtka koja od nedavno ima sjedište u Štinjanu. Otkrio nam je to odvjetnik B.Parkinga Shain Pacheco Vinković te dodao da je sud utvrdio suprotno onome što su predstavnici Grada Vodnjana godinama iznosili.

- Smatram da je postupanjem predstavnika Grada Vodnjana počinjena velika šteta za žitelje i posjetitelje turističkog naselja Barbariga budući su isti, sukladno uputama određenih tijela Grada Vodnjana, pribjegavali neplaćanju parkirnih karata zbog čega će dužnici pored cijene parkirnih karata morati snositi i daljnje ovršne i parnične troškove, naglasio je Vinković.

Vodnjan neće komentirati sudske presude

Komentar njegove izjave zatražili smo od vodnjanskog gradonačelnika Klaudia Vitasovića koji nam je rekao da Grad Vodnjan nije stranka u postupku vezano za konkretne slučajeve te stoga neće ni komentirati sudske presude.

- Vezano za problematiku parkiranja u turističkom naselju Barbariga ovime još jednom ističemo da Grad Vodnjan nije nikada izdao nikakvu suglasnost ili donio odluku bilo koje vrste kojom bi se na tom području omogućilo vršenje naplate parkiranja od strane trgovačkog društva B.Parking d.o.o. niti od strane bilo koje druge pravne ili fizičke osobe, zaključio je Vitasović.

Inače, odvjetnik B.Parkinga Shain Pacheco Vinković nas je lani upozorio da Grad Vodnjan već godinama drži kontejnere za otpad na nekretninama u zakupu B.Parkinga bez ikakve dozvole vlasnika ili zakupnika, uzurpiravši tako nemali broj parkirnih mjesta odnosno zelenih površina u naselju. Komentirao da se po tom pitanju ništa nije dogodilo te da se u Gradu Vodnjanu i dalje oglušuju na njihove zahtjeve da to uklone.

Ranije nam je Vinković izjavio da je rad B.Parkinga bio predmet vjerojatno svih postojećih nadzora, istraga i inspekcija, no da nijedna od njih nije djelatnost te tvrtke smatrala nezakonitom. (Paulo GREGOROVIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter