Sud odredio povlačenje tajnih snimaka Sarkozyja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i supruga Carla Bruni postigli su u petak od suda povlačenje snimaka koje je bez njihovog znanja snimio jedan bivši savjetnik i objavio na informativnoj stranici Atlantico.

Bivši savjetnik predsjednika Patrick Buisson je osuđen i na globu od 10.000 eura odštete i kamata svakom od tužitelja.

- Ova odluka ističe da cilj ne opravdava sredstvo, rekao je odvjetnik Richard Malka i istaknuo važnost zaštite privatnog života. On je naglasio da se ne može živjeti u stalnom strahu da će nas netko snimati i zatim objaviti snimku na internetu.

Sud je odbacio tezu prema kojoj je diktafon greškom pokrenuo snimanje. Sud je odredio povlačenje snimaka u roku od 24 sata od potpisivanja odluke. Sarkozy je doživio tu pobjedu dok se gomilaju brige oko njega koje ometaju njegov povratak u politiku.

Bivši predsjednik je prisluškivan u rujnu 2013. što su odredili suci zbog jedne od brojnih afera u koje je upleten. Sarkozy je prisluškivan u sklopu istraga pokrenutih u proljeće 2013. o navodnom financiranju njegove izborne kampanje 2007. novcem bivšeg libijskog čelnika Moamara Gadafija, ubijenog u listopadu 2011. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter