Sud odbio Mamićevu jamčevinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda u petak je odbila jamčevinu u nekretninama koje je za obranu sa slobode ponudio izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić.

Sutkinja Erna Dražančić uvažila je sve primjedbe USKOK-a koji je zaključio da dvije kuće Mamićevih prijatelja nisu adekvatno osiguranje za njegovu obranu sa slobode. 

Sutkinja je u četvrtak prihvatila predloženu jamčevinu za Marija Mamića, dok je odluku o nekretninama kao jamčevini za slobodu njegova oca odgodila do petka da bi poslušala mišljenje sudskog vještaka.

U četvrtak je odbijen i prijedlog nekretnina koje je kao jamčevinu predložio osumnjičeni poduzetnik Sandro Stipančić, dok pritvoreni Igor Krota nije ni ponudio jamčevinu pa se o njegovu izlasku iz Remetinca nije raspravljalo.

Peti osumnjičenik, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović od početka istrage se brani sa slobode.

Prihvaćanje jamstva za Marija Mamića ne znači da će on uskoro izlazi iz Remetinca jer je USKOK na tu odluku uložio žalbu, isto kao što se na odbijanje njihova prijedloga mogu žaliti odvjetnici Zdravka Mamića i Stipančića.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u utorak je potvrdilo da se Mamić može braniti sa slobode uz jamčevinu od 14 milijuna kuna. Njegovu sinu potvrđena je jamčevina od pet milijuna, Stipančiću od četiri milijuna, a Kroti od dva milijuna kuna.

Da će za izlaz ak istražnog zatvora umjesto 14 milijuna kuna u gotovini ponuditi nekretnine svojih prijatelja Mamić je, putem svojih odvjetnika, poručio još u utorak u tekstu objavljenom na internetskoj stranici Dinama.

Izvanraspravno vijeće u utorak je, osim što je potvrdilo ranije određene jamčevine, odlučilo i da Mamić na slobodi neće smjeti obnašati dužnost u Dinamu ni kontaktirati sa svjedocima,među kojima je i njegov brat Zoran, Dinamov trener.

Nakon što sud potvrdi ponuđene nekretnine, na koje se prethodno mora upisati založno pravo, osumnjičeni će na sudu morati obećati da će se pridržavati mjera opreza. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter