Sud odbio Bilalijevih milijun kuna jamcevine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudsko vijece Zdravka Garica, pred kojim je u utorak na Županijskom sudu u Puli nastavljeno sudenje poreckom ugostitelju Sefedinu Bilaliju (72) optuženom za poticanje na dva teška ubojstva Eda Kosa, bivšeg poreckog dogradonacelnika i aktualnog predsjednika Uprave Hrvatskih autocesta, odbilo je prijedlog njegovog branitelja da ga se uz jamcevinu od milijun kuna pusti na slobodu.

Osim ugostitelju Bilaliju, za dva neuspjela atentata na Eda Kosa sudi se i Miru ?uricu (41) zvanom Bombaš iz ?akova, kojeg pulsko Županijsko državno odvjetništvo tereti za pokušaj ubojstva i poticanje na teško ubojstvo, te Nikici Curicu (45) iz Osijeka zbog pokušaja teškog ubojstva Eda Kosa pred njegovom kucom u Kukcima 17. studenog 2010. godine. Bilali je doveden iz pulskog pritvora, a ?uric iz zatvora u Lepoglavi gdje je na odsluženju kazne, dok Curic na sudenje dolazi sa slobode.

Prije ispitivanja vještakinje, uzrujani Sefedin Bilali je u jednom trenutku ustao sa stolice, krenuvši polako, teškim koracima, prema sucu Garicu, govoreci: "Ništa ne cujem i uopce me ovo ništa ne interesira... Da mi pokažete sliku ubice, 'ko je bacio bombu i 'ko je sa pištolom, ko je puc'o... "

Nakon što je sudac izdiktirao Kosov iskaz u zapisnik Bilali, koji od pocetka sudenja negira kaznena djela, je ponovno zapoceo "Citav život radim i živim tu, dlaka mi nije falila i nitko me nije dirao. A on kao on, ništa nije kriv... Zalijepio se za moju terasu... Tri milijuna njemackih maraka sam ja platio gradsku kavanu", govorio je Bilali ponovno ustajuci sa stolice i krecuci prema Kosu, koji je u tom trenutku napuštao sudnicu. No pravosudni policajci ponovno su ga posjeli na stolac. (M KOŠTA

O NASTAVKU SU?ENJA CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter