Sud odbio 100.000 kuna jamčevine za Blaževića

Vojislav Blažević (Facebook)
Vojislav Blažević (Facebook)

Vojislav Blažević, osumnjičen za postavljanje eksplozivnih naprava u Zagrebu, od jučer je radikalizirao svoj štrajk glađu - do sada je odbijao hranu, a od jučer odbija i sokove te infuziju.

Njegov odvjetnik Branko Šerić rekao je za Media servis da mu je sutkinja istrage jutros odbila prijedlog za određivanje jamstva, kao zamjenu za istražni zatvor, uz obrazloženje da ne može adekvatno jamstvo zamijeniti istražni zatvor. Blažević je ponudio jamčevinu u iznosu od 100 tisuća kuna.

- Ostaje, dakle, odluka o zatvoru za Vojislava Blaževića. Istražni postupak je pri samom kraju, čeka se završetak psihijatrijskog vještačenja. Što slijedi nakon toga možemo pretpostavljati: u odnosu na stav Državnog odvjetništva mislim da će podići optužni prijedlog pa ćemo onda vidjeti daljnji razvoj događanja, rekao je Šerić.
Osim što se čeka nalaz vještačenja, u ovoj su istrazi svi svjedoci ispitani, no Šerić pojašnjava da je Vojislavu Blaževiću istražni zatvor određen, osim zbog mogućnosti ometanja istrage, i zbog opasnosti od bijega, ali i mogućeg ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, krajem veljače obitelj i prijatelji uhićenog Blaževića optužili su policiju da se u istrazi ponijela neprofesionalno. Poručuju da iz MUP-a nisu demantirali brojne neistinite informacije koje su se pojavile u medijima te dodaju da je jedini "dokaz" kojim policija raspolaže činjenica da se Blažević u noći s 10. na 11. siječnja našao u blizini bombe koja ga je i ranila. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter