Sud odbacio optužnicu protiv Berlusconija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Milanski sud u subotu je proglasio optužnicu protiv Silvija Berlusconija u korupcijskoj aferi "Mills" zastarjelom, cime je okoncan sudski postupak koji je trajao skoro pet godina.

Državno odvjetništvo tražilo je da bivši talijanski premijer dobije pet godina zatvora, a obrana oslobadajucu presudu ili proglašenje optužnice zastarjelom.

Berlusconi se našao na sudu zbog uloge u aferi u kojoj je optužen da je isplatio 600.000 dolara svom bivšem odvjetniku Davidu Millsu za lažno svjedocenje u nekoliko sudska psotupka koja su se tijekom 90-tih vodila protiv njega u vezi poslovanja njgovih poduzeca.

Mills je 2009. osuden za korupciju, ali je presudu poništio najviši talijanski sud zbog zastarjelosti slucaja.

Nakon trosatnog vecanja, sudija Franceska Vitale vratila se u sudnicu punu novinara i za manje od jednog minuta saopštila da je slucaj zastareo.

Ovaj postupak protiv Berlusconija više je puta prekidan zbog Berlusconijevih obveza kao premijera i tijekom razdoblja njegova imuniteta.

Berlusconi, koji je u studenom prošle godine podnio ostavku nakon deset godina na dužnosti premijera, nije bio nazocan na sudu.


Podijeli: Facebook Twiter