Sud: Ministrica Holy narušava triobu vlasti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacki Županijski sud nedopustivim je ocijenio prejudiciranje sudske odluke, a to je ucinila Mirela Holy, ministrica zaštite okoliša, prenoseci navode odvjetnika Sanje Kalambura, nedavno imenovane za direktoricu Fonda za zaštitu okoliša, kako postoje informacije da je u tijeku odbacaj kaznene prijave protiv Kalambure.

"Nedopustivo je, a u odnosu na odvjetnika i protivno Kodeksu odvjetnicke etike, prejudicirati odluku u kaznenom postupku koji je u tijeku pred sudom", jasno istice Krešimir Devcic, glasnogovornik zagrebackog Županijskog suda, I dodajei da se radi o stvaranju dojma u javnosti da je odluka narucena i vec donesena te da je pitanje trenutka kada ce se sutkinja vratiti s bolovanja i samo odraditi tehnicki dio posla.

"Smatramo neprimjerenom ovakvu lakocu davanja izjava u sustavu ciji imperativ mora biti poštovanje trodiobe vlasti te neovisnosti sudova i sudaca, kojih odluke moraju biti lišene spekulacija i bilo kakvih utjecaja, a narocito onih koji dolaze iz redova drugih tijela vlasti", navodi se u priopcenju suda.

"Ne želim komentirati izjave suda kako ne bih ništa prejudicirala", porucila je SMS-om ministrica Mirela Holy na traženje našeg lista da se ocituje o reakciji Županijskog suda. (G. Ga., B. M. P./NL)


Podijeli: Facebook Twiter