Suci Širic i Djedovic uskoro na slobodi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stjepanu Djedovicu i Željku Širicu smiješi se skori izlazak na slobodu iz istražnog pritvora, gdje se nalaze još od prosinca zbog navodnog iznudivanja Hajdukova predsjednika Željka Maleša.

Naime, Ustavni je sud usvojio tužbu odvjetnika recenog dvojca, koji su se žalili na povredu ustavnosti odluke kojom su držani u pritvoru. Ustavni je sud tako ukinuo pritvor zbog mogucnosti ponavljanja kaznenog djela, a obzirom na to da su i Širic i Djedovic razriješeni svih funkcija u nogometu. Ostaje samo tako tocka mogucnosti utjecaja na svjedoke, a kako je ostalo tek nekoliko da ih se sasluša, osumnjiceni dvojac bi se možda vec sljedeci tjedan mogao naci na slobodi.

U svom obrazloženju ovakve odluke Ustavni je sud zauzeo stav da je svaka mogucnost ponavljanja kaznenog djela ukinuta s cinjenicom da je dvojac iskljucen iz nogometne organizacije. Nije prihvatio argumentaciju USKOK-a, na osnovu koje je Županijski sud i odredio pritvor, kako je dvojac izgradio tolike jake spone u svome poslu da mogu utjecati na nekoga da pocini zloporabu položaja i ovlasti.

Podsjetimo, Željko Maleš, predsjednik Hajduka, odlucio je biti USKOK-ov pouzdanik i snimio Širica i Djedovica koji su za "pošteno sudenje" splitskom klubu tražili 100.000 eura. Nakon uhicenja je USKOK imao dodatna proširenja istraga na rabote unutar NK Karlovca i RNK Splita, ali iako se ocekivao velik iskorak i rješavanje problema u samom vrhu hrvatskog nogometa, to se nije dogodilo. (D. RADALJAC, S. ABRAMOV/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter