Subotnji vrhunac uz Željka Joksimovića i ponoćni vatromet

Vatromet traje 20-ak minuta a počinje odmah iza ponoći (Dalibor TALAJIĆ)
Vatromet traje 20-ak minuta a počinje odmah iza ponoći (Dalibor TALAJIĆ)

Petak i subota bit će u znaku Rovinjske noći, manifestacije po kojoj je grad svete Eufemije poznat diljem Lijepe naše, ali i izvan granica. Manifestacija je to kojom se, uz pjesmu, zabavu, iće i piće ali i spektakularni vatromet nad gradom, turistički Rovinj na atraktivan način oprašta od ljeta, istovremeno zahvaljujući se svojim turistima, ali i domaćinima koji su ih ugostili. Upravo ove sezone ta zahvala ima još jaču težinu jer Grad doslovce puca po šavovima. Kako doznajemo od direktorice Turističke zajednice Odete Sapač, Rovinj ovih dana piše zlatnu povijest turizma.

Dvodnevna manifestacija

- U Rovinju se trenutno odmara 34 tisuće gostiju koji su do sada ostvarili 2,4 milijuna noćenja. Do kraja godine, i prema zacrtanom planu, očekujemo rekordan broj noćenja koji bi se trebao kretati oko 3,3 milijuna noćenja, odnosno četiri posto više nego prošle godine, prokomentirala je Sapač.

Upravo za grad prepun gostiju ovog se vikenda priprema najveća fešta. Dvodnevna Rovinjska noć počinje u petak kada će na Trgu maršala Tita u 21 sat nastupiti domaći Master band, nakon kojih slijedi koncert sastava Jonathan iza kojih su dva albuma, "Bliss" i "Getting closer is keeping us apart". Istovremeno na Trgu Rivijera nastupaju grupe Music (K)nights i Double Dose.

Subotnji program započet će promenadnim nastupom rovinjske Limene glazbe i mažoretkinja gradskim ulicama i uz rivu. S početkom u 21 sat svjetla pozornice na glavnom gradskom trgu osvijetlit će grupu Le monde, a sat kasnije najavljen je i gost večeri - skladatelj i pjevač Željko Joksimović, poznat i po eurovizijskim hitovima "Lejla" i "Oro". Na Rivijeri svoj će glazbeno show imati Party band i Dream Project.

Vatromet o kojem se priča

Vatromet, događaj o kojemu se potom danima bruji, kako saznajemo od Odete Sapač, i ove godine trajat će 20-ak minuta a početi odmah iza ponoći, nakon čega ponovno slijedi zabavni program do duboko u noć. Obol tradicionalnoj manifestaciji, koju organizira gradska Turistička zajednica uz podršku Zagrebačke banke, dat će ponudom ića i pića hotelijersko-ugostiteljska kuća Maistra i Udruga Kuća o batani, dok će vrhunska vina i maslinova ulja predstaviti članovi Udruge Agrorovinj. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter