Subotnji izlazak završio pogibijom tinejdžera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tihomir Bilan (18) iz Pule poginuo je u stravicnoj prometnoj nesreci na Medulinskoj cesti jutros oko 5 sati. U automobilu je u trenutku nesrece bilo sedam mladica u dobi od 18 i 19 godina, svi iz Pule. U nesreci su osim poginulog Bilana trojica lakše ozlijedena, a dvojica su zadržana na promatranju u pulskoj Opcoj bolnici. Vozac (18) koji je upravljao bez vozackog ispita i suvozac (19) koji ga je omeo u vožnji privedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Puli oko 15 sati uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesrece. Uzrok prometne nesrece je neprilagodena brzina, izvijestila je Nataša Rogic, glasnogovornica PU istarske.

Automobilom «VW passat karavan» pulskih oznaka PU 606 FO upravljao je 18-godišnjak bez položenog vozackog ispita s 0,51 alkohola u krvi. Nakon pružene lijecnicke pomoci uhicen je i kriminalisticki obraden. Pored vozaca uhicen je i 19-godišnji suvozac te su obojica privedeni istražnom sucu. Policija je kriminalistickom obradom utvrdila da je vozac izgubio nadzor nad upravljacem nakon što ga je 19-godišnji suvozac omeo u vožnji tako da mu je okrenuo upravljac ulijevo prilikom cega se vozilo zanijelo. Automobil sa sedam mladica prešao je preko suprotne kolnicke trake na travnatu površinu lijevim kotacima, a potom se vratio na kolnik ponovno na svoju traku i izletio desno van ceste udarivši u stabla. Na mjesto nesrece upucena je pulska ekipa za ocevid te Ivica Stanic, istražni sudac Županijskog suda u Puli, koji je naložio vještacenje vozila. Ocevid je trajao do 8.30 sati, a cesta je bila zatvorena za sav promet do 9 sati. Strucnjaci su tri sata pomno prikupljali dokazni materijal i dokumentirali mjesto dogadaja ništa ne prepustivši slucaju. Tridesetak metara prometnice bilo je iscrtano kredom i obilježeno brojevima te je sve snimljeno. Nakon odlaska istražnog suca komunalno poduzece Monte Giro odnijelo je tijelo preminulog Bilana.

Na mjestu nesrece zatekli smo policiju u obavljanju ocevida i brojne policijske oznake postavljene na cesti. Neslužbeno smo doznali da je skupina mladica provela noc u medulinskom narodnjackom klubu te je oko 5 sati krenula prema Puli kada se dogodila nesreca. Doznajemo da je automobil «passat» u vlasništvu jednog clana obitelji 19-godišnjeg suvozaca koji je jucer nakon kriminalisticke obrade priveden istražnom sucu. Prema prvim informacijama dvojica mladica su sjedila ispred, cetvorica na stražnjim sjedalima, a jedan u prtljažnom prostoru automobila, te je upravo ovaj u prtljažniku zadobio teške ozljede, dok je Bilan koji je sjedio straga poginuo.


Podijeli: Facebook Twiter