Subotnji happy end na Drosini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski stadion Aldo Drosina ove je polusezone bio simbol ispravne politike pulskog nogometnog prvoligaša. U najljepšem domacem okruženju nogometaši Istre 1961 ispisali su povijesne dosege. S pet su pobjeda u šest utakmica znacajno popravili bodovni konto i tako se iz pozicije davljenika, kojem u polusezoni nije vrijedilo bacati niti pojas za spašavanje, doveli u poziciju da dva kola prije kraja prvenstva imaju osiguran ostanak u društvu najboljih.

Zato su posljednji prvoligaški ispit sezone pred svojim navijacima zaslužili da odigraju bez imperativa pobjede, kako bi svoje vjerne navijace za Dan grada Pule i Demone za njihov 20. rodendan mogli nagraditi sjajnom partijom. Partijom koja ce se potom prepricavati do pocetka slaganja "kockica" za novu sezonu.

Cast da novinarima prenese svoja razmišljanja u osvit oproštaja od Drosine u subotu u 19 sati, u susretu 29. kola protiv Cibalije, dobio je Sandi Križman. Odlicne igre koje je pružao vecim dijelom polusezone u posljednja je tri susreta oplemenio i golovima. S onim kojega je postigao na Poljudu protiv Hajduka, to su cetiri gola s kojima je u potpunosti opravdao povjerenje koje je u njega imao trener mu i ujak, Igor Pamic.

- Sigurno da je lijepo ponovno zabijati golove, to je zadatak svakog napadaca. Sad sam u pozitivnoj seriji i nadam se da ce ona biti nastavljena i protiv Cibalije ,rekao je mladi Žminjac. - Mi smo se za ovu utakmicu pripremali kao za onu koja ce nam biti presudna u borbi za prvoligaški ostanak, a sad je ispalo da smo ostanak osigurali i prije njena odigravanja. No, to nece utjecati na našu želju da se od svoje publike oprostimo pobjedom.

Pulski prvoligaš nije dosad imao puno razloga za slavlje protiv Cibalije. U 11 dosad odigranih utakmica upisane su tek dvije pobjede, a u Puli je pulski klub pobijedio tek jednom i to prošle sezone (1:0).

Susret kojim ce zeleno-žuti zakljuciti ovosezonska druženja sa svojim navijacima trebao bi proteci u sjajnom okruženju buduci da ce na ulazima gledateljima biti podijeljeni baloni u zelenim i žutim bojama, te udaraljke na napuhavanje, a na travnjak ce izaci i pulske mažoretkinje koje ce uvelicati posljednju utakmicu sezone. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter