Subota u Funčići - dan za šugo od kokoši i pulaštri

Prethodni Festival od pulaštri u Funčićima(D. ŠIŠOVIĆ)
Prethodni Festival od pulaštri u Funčićima(D. ŠIŠOVIĆ)

Šugo od domaće kokoši ili pulaštri (pilića) zajedno s domaćom tjesteninom u obliku njoki, makaroni ili fuži na petom Festivalu od pulaštri u Funčićima kuhat će dosad rekordan broj kulinarskih ekipa, objavio je na konferenciji za novinare u gračaškom Špitalu općinski načelnik Ivan Mijandrušić.

U subotu već od ranog poslijepodneva dvanaest će kuharskih timova na špahorima (štednjacima) na drva spravljati ukusna domaća jela, dok je u 19.30 zakazano proglašenje najboljih kuhara. Kuhat će sljedeće ekipe: Zaprežićke iz Funčići, Davido iz Funčići, Župni zbor Gračišće, Feštinsko kraljevstvo, Folklorno društvo Pazin, La Marenda iz Pazina, Poljanci iz Zabrežani, Kalimero iz Tinjana, OPG Andrej Schifflin iz Brečevići, Krušvari, Dragućska vala i Turistička zajednica Čavle, a ocjenjivat će ih četveročlani žiri.

Gastro susret i ove godine organiziraju Sportsko društvo Funčići i Općina Gračišće u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije odnosno Dragom Orlićem koji podupire festival od začetka.

Trodnevna događanja vezana za manifestaciju započinju već danas malonogometnim turnirom u večernjim satima na igralištu u Funčićima, kazao je jedan od organizatora festivala Denis Damijanić. Završnica ovog turnira u kojem sudjeluje 16 ekipa odigrat će se u petak u večernjim satima nakon čega slijedi zabava uz DJ Hokyja. U subotu će se također odigravati pljočkarski turnir u kojem je cilj ponijeti titulu "Najbolji pulaštri u Istarskoj županiji". Na koncu peti Festival od pulaštri u Funčićima zaključit će se glazbenom zabavom uz Replay band. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter