Subašić i Mandžukić fokusirani na Tursku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon jutarnjeg treninga u četvrtak u bazi hrvatske nogometne reprezentacije uoči EURA u Deauvilleu vratar Danijel Subašić i napadač Mario Mandžukić izjavili su da trenutačno razmišljaju samo o prvom suparniku, Turskoj protiv koje će igrati u nedjelju u Parizu (15 sati).

- Najvažnije je da dobro radimo i da smo zdravi. Bio sam na dva velika natjecanja na klupi i sad se nadam da ću braniti. Sve je odlično i čekamo utakmicu s Turskom - rekao je Subašić koji već nekoliko sezona brani vrata Monaca, pa će ovaj EURO odraditi na poznatom terenu, a posebno ga lijepe uspomene vežu uz pariški stadion.

- Meni je lijepo igrati u Francuskoj, a na Parku prinčeva još nisam nikad izgubio i nadam se da neću ni sad - dodao je Subašić koji se potom osvrnuo na prvog suparnika. - Poštujem sve momčadi i sve igrače i sigurno je Turska dobra reprezentacija. Čvrsti su, jaki i nikoga nećemo podcijeniti. Jaki su u prekidima, Calhanoglu ih posebno dobro izvodi, no posebno im se ističe snaga kolektiva. No, budemo li kompaktni u obrambenom bloku, sve možemo riješiti bez prekršaja u opasnoj zoni. Imamo igrače koji igraju u vrhunskim klubovima, koji su dokazali da su i sami vrhunski igrači. Protivnici bi se stoga trebali prilagođavati nama, izbornik to od nas traži i to trebamo raditi. No, moramo ići utakmicu po utakmicu jer nam je osnovni cilj proći skupinu.

Napadač Juventusa Mario Mandžukić potvrdio je dobro ozračje u reprezentaciji protiv Turske.

- Prvi dojmovi o kampu su jako dobri, sve je na svom mjestu i domaćini su nas lijepo dočekali i mogu o Deauvilleu reći samo sve najbolje, a drago mi je da smo mogli obradovati djecu koja su nas došla gledati na otvorenom treningu. Danas već radimo znatno ozbiljnije - rekao je Mandžukić koji je na posljednjoj pripremnoj utakmici prije odlaska u Francusku protiv San Marina postigao tri gola.

- Svaka je utakmica teška na Europskom prvenstvu, a naši aduti moraju biti srce, borbenost i trčanje. Budemo li to imali, bit će nam puno lakše dobivati utakmice. Uvijek je lijepo otvoriti natjecanje pobjedom, tada poraste samopouzdanje, a jako respektiramo Tursku. Oni su fanatični na terenu, ali svjesni smo svojih kvaliteta. Međutim, te kvalitete s papira moramo prenijeti na teren i budemo li svi kao jedan, uvjeren sam da možemo pobijediti. Sviđa mi se što izbornik misli da moramo više gledati što mi možemo dobro napraviti, nego što može protivnik.

U prisjećanja na susret s Turskom iz 2008. godine nije htio previše ulaziti.

- Ovo je sasvim nova utakmica i nema potrebe vraćati se na ono što je bilo prije. To me ne zanima i teško je uspoređivati tadašnju Tursku s današnjom. Bio sam suigrač Ardi Turanu, znam dosta njihovih igrača, ali naš izbornik će nas upozoriti i na njihove mane. Prvi cilj nam je prolazak skupine, a onda ćemo vidjeti. U drugom krugu sve je moguće - završio je Mandžukić. (H)


Podijeli: Facebook Twiter